جوان آنلاین: دبیر کل رویداد بینالمللی «هولوساید» ضمن اشاره به آثار این رویداد که قریب به هزارو۵۰۰ اثر از ۶۱ کشور دنیا است، این رویداد را اقدامی عملی و مؤثر در مقابل تحریفات رسانهای غرب و رژیم صهیونیستی دانست.
به گزارش «جوان»، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، دبیر کل رویداد بینالمللی «هولوساید» در نشست خبری با بیان اینکه این رویداد، سومین جشنواره کارتون و کاریکاتور هولوکاست است که در واقع هدفش به چالش کشیدن آزادیبیان غرب بود، گفت: رسانههای غربی دارای استانداردهای دوگانه هستند یعنی وقتی جنایات در غزه اتفاق میافتد، حاضر نیستند به انعکاس آن بپردازند، همچنانکه اکنون نیز در این نشست خبری رسانههای خودی اینجا هستند و این عدم حضور رسانههای خارجی به نظام سلطه خبری اشاره دارد. هزاران نفر در فلسطین و غزه به شهادت میرسند، اما دریغ از انتشار حتی یک خبر! اجازه نمیدهند حتی اسمی از هولوکاست بیاید.
وی بیان کرد: با وجود اینکه ما از واژه ترکیبی «هولوساید» استفاده کردیم تا در فضای مجازی بتوانیم مباحث رسانهای را بیشتر شاهد باشیم، اما با این حال رسانههای خارجی که در ایران هم حضور دارند، نهتنها در این نشست حضور ندارند، بلکه حتی یک اشاره به این رویداد نداشتند.
شجاعی طباطبایی در ادامه برخی از هنرمندان حاضر در رویداد هولوساید را نام برد و افزود: آنتونیو سانتوز و خانم گومز از کشور پرتغال، دیمیتری، الکساندر و آلکساندرا فالدین از روسیه، ایوان لیرا از ونزوئلا و مهمت ایری اوزبک از ترکیه در این رویداد بینالمللی به عنوان هنرمند و داور فعالیت دارند.
هزارو۵۰۰ اثر از ۶۱ کشور دنیا
شجاعی طباطبایی عنوان کرد: آثار این رویداد که قریب به هزارو۵۰۰ اثر از ۶۱ کشور دنیا است، در گالری «خانه» حوزه هنری به نمایش در میآید. بیشترین مشارکت در رویداد «هولوساید» بعد از ایران، از آن ترکیه و اندونزی است.
دبیر کل این رویداد بینالمللی «هولوساید» در ادامه اظهار کرد: بحث نسلکشی فلسطینیان نهتنها از طریق بمباران و تیراندازی مطرح بوده بلکه جلوگیری از ورود غذا و دارو به سرزمین فلسطین نیز اتفاق افتادهاست. اسرائیل در غزه کاری کرده که فکر نمیکنم در آینده دیگر کسی نامی از هولوکاست ببرد، بلکه این نسلکشی را یاد خواهد کرد که هولوکاستی دیگر را رقم زدهاست.
وی به بحث شهادت هنرمندان و خبرنگاران در غزه اشاره کرد و افزود: بیشترین تعداد خبرنگار در یک برهه زمانی به شهادت رسیدند و از آنجایی هنرمندان تصویرسازی و کاریکاتوریست برجستهای با این موضوع دست به خلق اثر زدند، آنها را نیز هدف قرار دادند. همچنین، ناتالی پورتمن جزو اولین هنرمندان غربی است که به این جنایات اشاره و اعتراض کرد و او را نیز تحت تحریم قرار دادند.
شجاعی طباطبایی به حربه انکار و تحریف رسانهای توسط رژیم صهیونیستی و جوامع غربی اشاره و تأکید کرد: از مهمترین اقدامات نظامهای جهانی غرب در مواجهه با انعکاس اخبار جنایات رژیم صهیونیستی و امریکا همین انکار و تحریف رسانهای است؛ در همین نشست خبری نمایندگان برخی از این رسانههای حاضر در ایران نیز حضور ندارند، این موضوع قابل درک است. این مسابقه را نیز تحریف کردند، اما ما درصددیم تا در مقابل این تحریفات، عملی مؤثر انجام دهیم. همچنین لازم است یادی از مهدیه اسفندیاری کنم که تنها به دلیل انتشار یک خبر در زندان به سر میبرد.
قطع بالهای رژیم صهیونیستی
در ادامه، پیام تصویری محمد محسن الفرح، عضو ارشد انصارالله یمن پخش شد. وی در این پیام از برگزاری این رویداد بینالمللی در شرایط حساس کنونی تشکر کرد و گفت: نزدیک به ۶۰۰ روز از این جنگ میگذرد که آن را با روشهای متنوعی انجام دادند که مهمترین آنها جنگ نرم است که به تطهیر جنایات صهیونیستها میپردازد و اذهان را مورد هجوم قرار میدهد. در مقابل واقعیت، دردناک است که رسانهها کوچکترین اشاره به ابعاد این کشتار نکردند و به تأثیر هنر و نقاشی توجهی نداشتند.
وی به تأثیر هنر بر نمایش جنایات جنگی رژیم صهیونسیتی تأکید کرد و توضیح داد: یک کاریکاتور میتواند بالهای صهیونیستی را قطع و چهرههای زشت دشمنان را آشکار کند. نقاشی و هنر میتواند اقدامات ضد صهیونیستی را نمایش دهد و توهم شکستناپذیری آنها را خراب کند. هنر شما هنرمندان آزاده، سندی برای نسلهای بعدی است. همچنین شما سستی و ناتوانی جهان عرب را تصویر میکنید. هر طرح شما اشک مادران فلسطینی را نگاه میدارد.
الفرح خطاب به هنرمندان رویداد «هولوساید» تأکید کرد:ای هنرمندان آزاده، امروز قلم شما میتواند بر موشکهای دشمنان غلبه کند و از هر سلاح دیگری مؤثرتر خواهد بود؛ پس بیایید سرسختانه وارد این میدان شویم.
در ادامه، «مهمت ایری اوزبک» کاریکاتوریست ترکیهای درباره جنایات جاری در جهان، به ویژه در فلسطین، گفت: متأسفانه در تاریخ دنیا، هیچ نسلکشی و جنایتی به این اندازه مورد بحث قرار نگرفته، در حالی که بسیاری از حکومتها در برابر آن سکوت کردهاند. وی با ابراز ناراحتی از وضعیت کنونی افزود: من به عنوان یک هنرمند، تنها توانستم چند اثر هنری خلق کنم تا این فاجعه را به تصویر بکشم. با وجود اعتراضات گسترده مردم جهان، متأسفانه دولتهای مختلف در برابر این جنایات سکوت کردهاند.
هنر، تعبیری از واقعیت است
این کاریکاتوریست ترکیهای در ادامه از موضع قاطع ایران در محکومیت جنایات علیه فلسطین تقدیر کرد و گفت: به ملت ایران تبریک میگویم که دولت و حکومت آنها در این موضوع متحد هستند؛ عشق و احترام من را بپذیرید.
ایری اوزبک تأکید کرد: هنر میتواند صدای رسایی برای بیان دردهای بشریت باشد و امیدوار است جامعه جهانی بیش از این به ظلمهای اتفاق افتاده در فلسطین و دیگر نقاط جهان بیتفاوت نماند. در بخش پایانی این نشست «ایوان ارنستو لیرا گومز» هنرمند گرافیست و کاریکاتوریست اهل ونزوئلا نیز که در میان هنرمندان کاریکاتوریست امریکای لاتین دو سال پیش هم به ایران آمدهبود، گفت: هنر یک سلاح است که ما میتوانیم از طریق آن مقابله به مثل کنیم. جنگها فقط در یک منطقه جغرافیایی واقع نمیشوند، حتی میتوانیم بگوییم در دنیای مجازی نیز ادامه دارد. نشانهشناسی وجود دارد که آنها را راهبری میکند و میتواند آنهایی را که قدرت دارند از واقعیت منحرفکند.
وی تصریح کرد: رسانههای هژمونی معمولاً با دستکاری واقعیت، آن چیزی را که میخواهند انتشار میدهند و چیزی را نشان میدهند که جای مظلوم و متجاوز عوض میشود. این صحبت وجود دارد که خالقان هنر این واقعیت را جلوه دهند که اصل کار هنر همین نمایش واقعیات است. هنر در اصل تعبیری از واقعیت است که ما میتوانیم با ابزار به جامعه نشان دهیم. آزادی و هنر با هم همگن هستند و این هنر است که آزادی را جلوه میدهد و همچنین، نسلکشی و عدم رعایت حقوق بشر را نمایش میدهد.
لیرا به نسلکشی مردم فلسطین اشاره کرد و افزود: هنر ما در رویداد «هولوساید» درصدد است تا این نمایش غیرواقعی از جنایات رژیم صهیونیستی را به نمایش بگذارد.